Nieuwe paspoorten

Vorige week hadden we een afspraak op het Nederlands Consulaat in Strasbourg om onze ID-kaarten en paspoorten te laten vernieuwen.
S’morgens eerst met z’n allen naar de fotograaf in het dorp omdat het pasfoto’s moeten zijn die gebruikt kunnen worden op een officieel document. Dat wil zeggen, geen haren in het gezicht, niet lachen enz. Dat kostte ons 48€.
Vandaar uit meteen doorgereden naar Strasbourg waar we om 13h onze afspraak hadden. Toen we binnen kwamen was er nog een jong gezin voor ons en we hoorden dat hun pasfoto’s niet goed waren. Wij blij dat we eerst naar een goede fotograaf waren gegaan….
Toen we eenmaal aan de beurt waren bleken onze foto’s ook niet goed! Ze waren te groot en onze oren waren niet te zien. Zij had een goed adres in Strasbourg stad voor ons, want die fotograaf was bekend met pasfoto’s voor NL documenten. Hup de auto weer in, adres zoeken, bleek echt aan de andere kant van de stad te zijn, en nieuwe foto’s maken.
De man die na ons op het consulaat was kwam ook binnenlopen en had hetzelfde probleem met zijn pasfoto en moest ook nieuwe laten maken!
Het duurde een eeuwigheid voor de foto’s ontwikkeld waren en in die tijd kwam ook de vader van het jonge gezin wat voor ons was op het consulaat met zijn babydochtertje binnen lopen.
Na weer 37,50€ te hebben betaald gingen we weer op weg naar het consulaat. Daar kreeg ieder een kaartje waar je je handtekening op moest zetten en waar zij de foto bij plakte. Dat gaat vervolgens in de computer en dan moet je nog vingerafdrukken maken en alles samen gaat dan naar Parijs.
Jacco was als laatste en had zich verheugd op het vingerafdrukken maken, maar helaas zijn foto werd weer afgekeurd! Dit maal te klein!
Na tot 10 te hebben geteld besloten we dat we als we de paspoorten op kwamen halen Jacco mee zouden brengen en dan zou zij alles voor Jacco in orde maken (op mijn verzoek zou ze de fotograaf bellen om te vragen of ie de foto van Jacco aan kon passen en dan naar haar op kon sturen).

De volgende dag kregen we een email van betreffende mevrouw…..Ze kon het kaartje van Job niet meer vinden en dus kon ze Job zijn aanvraag niet versturen naar Parijs! Job is juist diegene die zijn ID-kaart zo snel mogelijk MOET hebben, want hij vertrekt binnenkort naar Finland!
Nu gaan we morgen weer naar Strasbourg, met Job en Jacco, om de twee laatste ID-kaarten in orde te maken!
Bureaucratie of slordigheid?

NB: Vanmorgen weer naar het consulaat geweest, alles werd snel geregeld en na een klein half uurtje zaten we weer in de auto…..tot de mevrouw van het consulaat naar de auto toe gerend kwam. Omdat Jacco in het uittreksel van het geboorteregister staat als geboren in Lingewaard, maar in mijn paspoort staat als geboren te Gendt wist ze niet wat ze moest doen (Het is Gendt in gemeente Lingewaard officieel….)? Ze heeft het gelaten als Lingewaard, nou maar hopen dat ze in Parijs niet moeilijk gaan doen.
Hopenlijk moet ik niet nog eens terug, want het ligt niet echt naast de deur!

Advertenties

8 thoughts on “Nieuwe paspoorten

 1. susan schreef:

  Toestanden allemaal, hoop dat het nu goed komt allemaal. Succes.

 2. J@n. schreef:

  Hoi hoi.
  Blij weer eens iets van je te lezen!
  Ambtenarij én slordigheid.
  Hier zijn ze in het begin ook zo vervelend aan het doen geweest met die foto’s voor een paspoort, het lijkt wel of ze onder een hoedje spelen met de fotograaf.

 3. Leo's mening schreef:

  Het verhaal had ik al via FB gelezen. Maar goed dat je er weer bent, dat we weer kunnen meelezen hoe het jullie gaat. IK zal het blog snel even linken….WELKOM TERUG!

 4. ineke schreef:

  Nou dat liep allemaal wel lekker ,wat een dag zeg,maar komt allemaal weer goed.

 5. Doortje schreef:

  Gelukkig dat ik weer van jou en je familie kan genieten, wat een toestand zeg met die ID-kaarten het lijkt Nederland wel. Als ze maar aan je kunnen verdienen, dat moeten wij eens doen…
  Groetjes en veel liefs van ons.

 6. Ook ik had je verhaal al gelezen op facebook. Je bent er weer en ook namens Mara die nu aan het werk is, welkom terug in weblog-land. De link meteen veranderd. Hopelijk komen er regelmatig up-dates, opdat wij ze kunnen lezen, ik op mijn MacBook Pro en Mara op haar iPad.
  Au Revoir Jackie
  Saludos de
  Albert

 7. Nathalie schreef:

  Hé Jac, wat leuk dat jullie weer bloggen!! Weblog is een drama, ik ben ook overgestapt (www.wakkertjeswens.blogspot.com).

  Balen zeg dat het juist voor degene die het nodig heeft het niet goed is gegaan!!

  Leuk jullie weer te kunnen volgen!
  Liefs,
  Nathalie

 8. liefs x schreef:

  de oude foto’s kun je bij mijn inleveren,ik heb toevallig ’n lijstje waar ze allemaal inpassen ,5 stuks
  och das gewoon slordigheid ,dat weten jullie toch wel .
  hopelijk dat Job z’n papieren op tijd retour heeft .
  xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s